Korthåll 5,6

En av våra grenar är Korthållsskytte 5,6mm som vi bedriver utomhus i vår skjuthall på vår skjutbana under sommaren och hösten. Man skjuter med Korthållsgevär som även kallas salongsgevär i dagligt tal som använder krutpatroner i kalibern är 5,6 x 15mm.

Förutom att man behöver vara Aktiv eller Junior medlem så behöver man betala för ammunitionen som kostar ca 1 kr per skott. Det går åt ca 15-25 skott varje gång ni skjuter Korthållskytte hos oss.

Vi tillhandahåller ammunition som ni kan köpa och gevär som vi lånar ut för de som inte har det själva.

Oftast börjar man med luftgevärsskyttet innan man går vidare till korthållsskyttet. Vi brukar rekomera att personerna är minst 13år innan de börjar med korthållsskyttet.

Den huvudsakliga korthålls skyttet vi håller på med är banskytte där man skjuter på 50M avstånd på måltavor av papp med 10 ringar.

Sedan så finns även fältskytte där man går en stig/slinga ute i terrängen och skjuter på olika stationer med mål på okända avstånd. Fältskytte är mer avancerat än banskyttet eftersom man måste beräkna och bedöma vindpåverkan och avstånd till målen.

Ett bra tips är att kolla in Skyttesportsförbundets instruktionsvideor på Youtube som ni hittar här: Instruktionsvideor Gevär

Här nedan kommer lite information om korthållsgevär m,m.